økologi

Kveik gær

Koglebryg brygger alle øl på økologisk kveik gær, som er en ældgammel norsk gærtype. Den er først for alvor kommet frem uden for de små norske fjeldgårde i de senere år. Kveik gær udmærker sig ved at have det bedst varmt, gerne lige så varmt som et ægte menneske! Så det kommer sikkert fra mange års armhuleafskrab og er så igennem generationer blevet forædlet til en af de mest særprægede gærtyper, man kan brygge sin øl med. Gærens kendetegn er, at den giver en masse frugtsmag og gør det i en fandens fart! Det er bare pisse fedt, og selvfølgelig er den økologisk, og vi bruger den imod al tradition i alle vores øl. Hvorfor? Bare fordi den er lækker og hedder kveik, som vist nok kommer fra en mærkelig norsk dialekt og betyder “begyndelsen på liv”, og det er sgu da romantisk.

Landbrugsprodukt

Alt vi smider i vores øl kommer fra certificeret økologiske producenter ALT! Ja okay, ikke vandet, det er jo som sådan ikke et direkte landbrugsprodukt og kan vel ikke rigtig kaldes økologisk, men det kan heller ikke kaldes ikke økologisk. Nå men det fede ved økologiske producenter, ud over at de ikke sviner naturen og vores drikkevand til , så er det også folk som går meget op i deres produkter helt ned i detaljen. De aer deres korn, klapper deres planter og flere er kendt for at synge en lille sang for deres afgrøder. Alt sammen noget der helt sikkert kan smages i det færdige produkt, smagen af godt håndværk er smagen af god samvittighed og velvære.